historic city Suhraward

گروه گردشگری ، فلسفی فرهنگی سهروردی

historic city Suhraward

گروه گردشگری ، فلسفی فرهنگی سهروردی

نقشه هوایی سهرورد و نقشه راهای دسترسی به شهر شهرورد

فعلا برای آشنایی با وسعت شهر عکس ماهواره ای آن درج می گردد



نقش راههای دسترسی به سهرورد توضیحات کامل در فرصت بعدی درج خواهد شد





همایش بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی قسمت دوم

دکتر غلامرضا اعوانی در سخنرانی خود بیان داشتند:

انجمن حکمت و فلسفه ایران سعی  کرده تا در حد توان برنامه های خودش را برگزار نماید که اولین برنامه در سال 1375 برگزار شد. در این مراسم بزرگان زیادی حضور داشتند که قرار بود دو سال قبل یک بزرگداشتی در حلب ( مقبره سهروردی ) برگزار شود که بخاطر برخی مسائل این مهیا نشد ولی امیدواریم یک کنگره بزرگ در خود حلب برگزار شود.
ایشان فرمودند:
در قرآن کریم تمام حکمت گفته شده است ، ولایت و حکمت باطن نبوت است و دلیل آن این است که می فرماید:
«خداوند از همه پیامبران میثاق گرفت که من به همه شما کتاب و حکمت دادم».

حضرت استاد فرمودند: دو گرایش پیدا شد ، یک گرایش که مختص به تفکرات تفکیکی بود ، که سعی کردند فلسفه را از قرآن جداکنند با بیان اینکه قرآن برای همه بس است و ادیان دیگر باطل است و یک گرایش که سعی کردند معنای حکمت قرآنی را فهمیده و این دو تا را نزدیک کنند.

و افزودند: سهروردی در توفیق معنای حکمت کاری کارستان کرده است. قبل از اشراقیون می گفتند میراث ارسطو حکمت یونانی است یونانی است. ابن سینا در اول حکمت مشرقیه این نظریه را رد می کند، بعداً برای  حکمت مراتبی قائل شده است و پایین ترِ آن حکمت ارسطو است.
و بیان نمودند: رضایت و تزکیه نفس پیام سهروردی امروزه برای جهان اسلام خیلی زیاد است. در جهان اسلام یک جدایی بین حکمت و دین بوده و این در جهان تسنن است ولی در حکمت علوی، بدن ولایت حکمت نیست.
و فرمودند: الآن وارث حکمت اسلامی، وارث سهروردی است. جنگی که بین حکمت و غیر حکمت است.
جناب آقای دکتر اعوانی فرمودند: یکی از بزرگترین دستاوردهای شیخ شهاب الدین سهروردی احیاء زبان فارسی است. زبان فارسی سهروردی نمونه است، سهروردی همراه با بابا افضل کاشانی از بهترین و زیباترین نثر نویسان بودند و آنچه که از فارسی نوشتند هیچ دشواری ندارد و هیچ اغراقی در آن نیست.
و در ادامه بیان داشتند که « شهادت سهروردی ، شهادت بین حق و باطل و شهادت بین نور الهی و حکت نوری است» و گفتند: خداوند در قرآن دنیا را قلیل می داند یعنی تمام دنیا بی ارزش است اما حکمت را خیلی تحسین می کند. جنگ او، جنگ معرفت و جهل حکت و نادانی است و شیخ اشراق سرِ جهل مخالفان به شهادت رسید.
شهاب الدین سهروردی را به بهانه های واهی به شهادت رساندند. پسر صلاح الدین ایوبی او را دوست داشت. همه به صلاح الدین نامه نوشتند وی پسرش را تهدید کرد تا وی را به قتل برسانند.
و ایشان افزودند: اگر ما بخواهیم یک تاریخ فلسفه جدید بنویسیم این تاریخ فلسفه جدید، سهروردی برای ما اصول، خط مشی و مبادی را به دقت تنظیم کرده است. می توانیم تاریخ بنویسیم حکمت خسروانی را مشخص کنیم.

غلامرضا اعوانی (زاده ۵ اسفند ۱۳۲۱ در سمنان) فیلسوف ایرانی و استاد سابق گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی است. او چهره ماندگار سال ۸۲، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، رئیس انجمن حکمت و فلسفه ایران و رئیس سابق موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه است.
زندگی

غلامرضا اعوانی در سال ۱۳۴۵ از دانشگاه بیروت لیسانس فلسفه گرفت. فوق لیسانس فلسفه را در سال ۱۳۴۷ از دانشگاه تهران دریافت کرد. در سال ۱۳۵۵ از دانشگاه تهران درجه دکتری در فلسفه گرفت. از سال ۱۳۴۷ عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) بوده است. او در شرح زندگی خود می‌گوید:

    من پنجم اسفند ماه ۱۳۲۱ هـ . ش در شهرستان سمنان به دنیا آمدم و تحصیلات ابتدایی و متوسطه رادرهمانجا، به پایان رساندم. در دوران دبیرستان، شاگرد اول بودم و همزمان از حضور علمایی که در محافل علمی شهرستان سمنان بودند، بهره می‌بردم. پس از دریافت مدرک دیپلم متوسطه، با استفاده از بورس تحصیلی، به دانشگاه بیروت رفتم و با مدرک لیسانس فلسفه از آنجا فارغ التحصیل شدم. پس از آن به ایران آمدم و مقاطع فوق لیسانس و دکترا را در رشته فلسفه اسلامی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران گذراندم همچنین در انجمن فلسفه ایران که هم اکنون مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران نام دارد، در محضر پروفسور ایزوتسو و پروفسور هانری کوربن شاگردی کردم و تاکنون حدود ۹ اثر، تألیف ، ترجمه و تصحیح نموده‌ام.
جایگاه علمی دکتر اعوانی

وی تاثیر به سزایی در شکل‌گیری و پویایی روند فلسفه‌جویی، و نیز تسریع در فرایند رشد و گسترش فلسفهٔ ایرانی در دوران اخیر داشته است. اعوانی تا اوایل مرداد سال نود رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران بود، پس از او عبدالحسین خسروپناه به این موسسه رفت[۱]. او همچنین عضو هیئت رئیسه فدراسیون بین­المللی انجمن‌های فلسفه جهان و نیز نخستین رئیس انجمن بین­المللی فلسفه اسلامی است[۲]. دکتراعوانی یکی از نظریه پردازان قبل و بعد از انقلاب است که در کنار دکتر بهشتی و دکتر حبیبی، از پایه‌گذاران اندیشه حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بوده است و در سال‌های اول انقلاب و بعد از آن در اکثر مباحث به دفاع از اندبشه خود پرداخته است.
آثار

    تاریخ فلسفه: از دکارت تا لایب نیتس، فردریک چارلز کاپلستون، غلامرضا اعوانی (مترجم)، اسماعیل سعادت (ویراستار)، ناشر: سروش، علمی و فرهنگی
    رمز وارستگی: زندگی نامه و شرح حال مرحوم حجت‌الاسلام حاج ملاغلامحسین هراتی رحمت الله علیه، غلامرضا اعوانی (مقدمه)، محمدحسن هراتی (گردآورنده)، ناشر: به تدبیر
    چهره‌های ماندگار، دکتر غلامرضا اعوانی، غلامرضا اعوانی، محمود اسعدی (مترجم)، محمدجواد اسماعیلی (مترجم)، ناشر: زمان - ۱۳۸۲
    مجموعه مقالات مولانا پژوهی (دفتر اول): عرفان مولانا، غلامرضا اعوانی (زیرنظر)، ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
    لغت موران به پیوست چند اثر پراکنده، یحیی بن حبش سهروردی، ویلفرد مادلونگ (زیرنظر)، سیدمحمود یوسف ثانی (زیرنظر)، زابینه اشمیتکه (زیرنظر)، نصرالله پورجوادی (مصحح)، غلامرضا اعوانی (زیرنظر)، رضا پورجوادی (زیرنظر)، شهین اعوانی (زیرنظر)، ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه آزاد برلین
    کشف المعاقد فی شرح قواعد العقائد: چاپ عکسی از روی نسخه خطی کتابخانه دولتی برلین (آلمان) به ضمیمه بخشی از کتاب الملخص فخر رازی به خط تاج رازی، محمودبن علی حمصی رازی، ویلفرد مادلونگ (زیرنظر)، سیدمحمود یوسف ثانی (زیرنظر)، زابینه اشمیتکه (زیرنظر)، نصرالله پورجوادی (زیرنظر)، غلامرضا اعوانی (زیرنظر)، رضا پورجوادی (زیرنظر)، شهین اعوانی (زیرنظر)، ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه آزاد برلین
    مولانا و دین، غلامرضا اعوانی (زیرنظر)، ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
    مولانا و جهان معاصر، غلامرضا اعوانی (زیرنظر)، ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
    تحفه المتکلمین فی الرد علی الفلاسفه، محمودبن محمد ملاحمی خوارزمی، حسن انصاری (مقدمه)، ویلفرد مادلونگ (مقدمه)، سیدمحمود یوسف ثانی (زیرنظر)، زابینه اشمیتکه (زیرنظر)، نصرالله پورجوادی (زیرنظر)، غلامرضا اعوانی (زیرنظر)، رضا پورجوادی (زیرنظر)، شهین اعوانی (زیرنظر)، ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه آزاد برلین
    دو مجموعه خطی از آثار کلامی، فلسفی، فقهی ابن ابی جمهور احسائی (د: پس از ۹۰۶ ه/۱۵۰۱ م) نسخه برگردان دو دست نویس کتابخانه ...، ویلفرد مادلونگ (زیرنظر)، سیدمحمود یوسف ثانی (زیرنظر)، زابینه اشمیتکه (زیرنظر)، نصرالله پورجوادی (زیرنظر)، غلامرضا اعوانی (زیرنظر)، رضا پورجوادی (زیرنظر)، احمدرضا رحیمی ریسه (مقدمه)، شهین اعوانی (زیرنظر)، ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه آزاد برلین
    الکاشف (الجدید فی الحکمه)، سعدبن منصور ابن کمونه، ویلفرد مادلونگ (زیرنظر)، سیدمحمود یوسف ثانی (زیرنظر)، حامد ناجی اصفهانی (مصحح)، زابینه اشمیتکه (زیرنظر)، نصرالله پورجوادی (زیرنظر)، غلامرضا اعوانی (زیرنظر)، رضا پورجوادی (زیرنظر)، شهین اعوانی (زیرنظر)، ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
    اعلام النبوه، احمدبن حمدان ابوحاتم رازی، غلامرضا اعوانی، صلاح الصاوی (مترجم)، ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران - ۱۳۸۲
    آرامش و دوستی در ادیان ابراهیمی، عبدالرحیم گواهی، غلامرضا اعوانی، ناشر: علم
    فرهنگ فلسفی
ادامه دارد...
قسمت سوم
قسمت اول




 

همایش بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی

درهمایش بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی در 8 مردادماه 94 که در سهرورد برگزار شد میهمانانی از اساتید محترم انجمن حکمت و فلسفه ایران ، مسئولین دستگاههای اجرایی و فرهنگی کشور حضور داشته و پیرامون شخصیت سهروردی و فلسفه اشراقی سخنرانی کرده و در خصوص پتانسیل های منطقه در جهت توسعه گردشگری مطالبی را عنوان نمودند که بخشی از آن جهت اطلاع دوستداران ایران زمین درج می گردد.

دکتر کریم مجتهدی استاد فلسفه غرب و سهروردی شناس بزرگ کشورمان که با کهولت سن با علاقه وصف ناپذیر بخاطر عشق به شیخ اشراق به سهرورد آمده بیان نمودند :
اولین متنی که از سهروردی خواندم « عقل سرخ » بود 14 ساله بودم و البته متوجه نشدم ولی در هر صورت این از آن دوران در ذهن من بود.من از 20 سالگی برای تحصیل فلسفه غرب در فرانسه بودم دوره کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری را در انجا گذراندم و بعد از آنکه رساله دوره دکتری را راجع به کانت نوشته و بعد از آن توجه به فلسفه خودمان کردم.
دکتر مجتهدی افزودند: « ایرانی شرمنده است که کانت را بشناسد، از هگل اطلاع داشته باشد، دکارت را خوانده باشد ولی چهره های واقعی فرهنگی و عظیم روحی مملکت خود را نشناسد».
ایشان افزودند: در دوره دکتری به همین دلیل خواستم در خصوص ایرانی ها کار کنم که بعدها دیدم همان کتاب هایی که من در 14 سالگی خواندم به زبان فرانسه ترجمه شده است.
با استادانی روبرو شدم که کتابهای شیخ شهاب الدین سهروردی را مثل حکایات تمثیلی ، عقل سرخ، لغت موران و ... ترجمه کردند و زمانی که ما می خواستیم از سهروردی صحبت کنیم آنها شیخ اشراق را متعلق به خودشان می دانستند.
دکتر مجتهدی گفتند:
این باعث علاقه شدید من به فلسفه ملاصدرا و شیخ شهاب الدین سهروردی شد و من بعد از دو سال تلاش کردن توانستم یک کتاب بنام سهروردی چاپ نمایم.
( حضرت استاد در سال 91 به سهرورد آمده و در سن 85 سالگی اقدام به نگارش می نمایند)
ایشان فرمودند:
وقتی آثار سهروردی را می خواندم فکر می کنم که وی یک ادیب بزرگ و ایراندوست می باشد و زبان فارسی را دوست می دارد و زبان عربی برایش زبان علمی است.
وی فزود: من در کتاب خودم شیخ شهاب الدین را با شیخ عطار نیشابوری و ابوالقاسم فردوسی مقایسه نموده و دیدم بین مشاهیر بزرگ ایران یک ارتباط ملی است و و آن این است که حماسه ملی در فردوسی در آثار سهروردی به اسم حمایت عرفانی تبدیل می شود.
دکتر مجتهدی فرمودند:
باید امین و حافظ سهروردی باشیم و افتخار بکنیم چنین بزرگانی در کشورمان از نقاط محروم و دور برخاسته اند.
و افزودند: « حفظ فرهنگ ایرانی ، پاسداشت بزرگانی چون شیخ شهاب الدین سهروردی، حفظ ایران و حفظ خودمان است».

دکترکریم مجتهدی (زاده ۱۳۰۹تبریز، آذربایجان ایران) استاد فلسفه در دانشگاه تهران است. او هم به‌سزایی در رشد پژوهش‌های فلسفی در ایران داشته‌است. او عضو هیئت علمی وهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. او در همایش چهره‌های ماندگار ایران به عنوان چهره ماندگار فلسفه انتخاب شده‌است
آثار
    فلسفه نقادی کانت، انتشارات امیرکبیر
    فلسفه در قرون وسطی، انتشارات امیرکبیر
    فلسفه تاریخ، انتشارات سروش
    دکارت و فلسفه او، انتشارات امیرکبیر
    پدیدارشناسی روح بر حسب نظر هگل، انتشارات علمی و فرهنگی
    دونس اسکوتوس و کانت به روایت هیدگر، انتشارات سروش
    سیدجمال‌الدین اسدآبادی و تفکر جدید، انتشارات تاریخ ایران
    فلسفه و تجدد، انتشارات امیرکبیر
    نگاهی به فلسفه‌های جدید و معاصر در جهان غرب (مجموعه مقالات)، انتشارات امیرکبیر
    درباره هگل و فلسفه او (مجموعه مقالات)، انتشارات امیرکبیر
    فلسفه و فرهنگ، انتشارات کویر
    داستایفسکی آثار و افکار، انتشارات هرمس
    افکار کانت، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
    آشنایی ایرانیان با فلسفه‌های جدید غرب، موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
    «مقدمه بر المشاعر صدرالمتألهین شیرازی، ملاصدرا» (ترجمه)، هانری کربن و امامقلی بن محمدعلی عمادالدوله
    فلسفه و غرب (مجموعه مقالات)، انتشارات امیرکبیر
    فلسفه در آلمان
   کتاب «سهروردی و افکار او؛ تأملی در منابع فلسفه اشراق»
آثار درباره کریم مجتهدی
    «چهره‌های ماندگار، دکتر کریم مجتهدی»، انتشارات روزگار
    «درد فلسفه، درس فلسفه: جشن‌نامه استاد کریم مجتهدی»، محمدمنصور هاشمی، محمد رئیس‌زاده، بابک عباسی، انتشارات کویر

مطالب همایش بزرگداشت سهروردی ادامه دارد...
قسمت دوم
قسمت سوم

بازشناسی شهر تادی روتا (سهرورد) ، حکما و عرفای برخاسته از آن و معرفی طبیعت زیبای آن جهت گردشگری قسمت چهارم

با سلام مجدد عکسهای منطقه دربند را براتون به نمایش می گذارم امیدوارم از دیدن عکسها لذت ببرید.












دوستان از تعداد صدها عکس بعلت محدودیت فضای وب تنها چندین عکس برای دیدن شما توانستم آپلود کنم چشمان انسان از دیدن زیبایی خلقت در این منطقه حیرت می نماید و قلم قادر به نکارش آن نیست باید بیایید و ببینید تا باور کنید فعلا روز خوش انشاء ا... عکس هایی را هم از غار جفتی « قوشا زاغه» محل زندگی انسان های اولیه برای شما خواهم گذاشت.
ادامه دارد...
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم
قسمت پنجم

بازشناسی شهر تادی روتا (سهرورد) ، حکما و عرفای برخاسته از آن و معرفی طبیعت زیبای آن جهت گردشگری قسمت سوم

با سلام به دوستان از مراجعه به وب لاگ ودیدن آن از شما متشکرم امیدوارم از مناظر آن لذت برده باشید. چند عکس دیگه از کوچه باغ ها و داخل باغات و جنگل سهرورد و منطقه دربند برای تماشای مناطق بکر براتون می گذارم.











عکسهای منطقه دربند را بعلت سرعت پایین اینترنت نتوانستم آپولود کنم توی اولین فرصت آنها را هم برای نمایش توی وب قرار می دهم.

ادامه دارد ...

قسمت پنجم

قسمت چهارم

قسمت اول

قسمت دوم